Popa vine de boboteaza cu POS mobil

Situatie fara precedent intr-un sat din judetul Iasi. Cei care au primit ieri parintele cu boboteaza au constatat cu stupoare ca acesta venise la el cu un POS mobil. La inceput n-au inteles ce face cu acesta la purtator, asa ca parintele a fost suficient de amabil sa explice fiecaruia in parte.

Poseanu Mihai, parintele arondat satului a venit cu urmatoarea explicatie: “De vreo doi ani incoace toata lumea s-a modernizat. Am patit de multe ori sa ajung la o inmormantare sau un botez si sa aud placa: Atati bani am la mine, mai aveam pe card dar n-am apucat sa scot. Eu vin in intampinarea acestor cetateni cu un POS mobil. Cand aud fraza de mai sus, scot din sutana pos-ul si facem pe loc tranzactie. Se specficica pe chitanta cat e partea mea si a bisericii, se semneaza si la revedere.”

Satenii s-au invatat deja cu parintele si sunt bucurosi ca o data cu pos-ul mobil au posibilitatea sa plateasca in rate botezul, nunta, venirea cu ajunul sau boboteaza. Acestia au afirmat ca in luna decembrie parintele a avut si o promotie la inmormantari: “Inmormantezi acum, platesti prima rata abia in ianuarie”.

2 thoughts on “Popa vine de boboteaza cu POS mobil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *