Circulatia alternativa – solutie si pentru traficul iesean?

Se pare ca stam foarte rau si la capitolul poluare in Iasi. Dupa un ultim raport al Agentiei pentru Protectia Mediului se subliniaza faptul ca am respirat mai mult praf decat aer in anul precedent datorita numeroaselor santiere deschise concomitent in Iasi, lipsei spatilor verzi si a numarul foarte mare de masini din trafic. Cititi pe larg stirea in Ziarul de Iasi.

Datorita cresterii alarmante a poluarii Primaria Iasi se gandeste la tot felul de modalitati de a scadea aceste valori. Pe ordinea zilei de ieri s-au vehiculat cateva idei folosite deja de alte capitale europene. Spre exemplu in Paris s-a luat decizia de a reduce viteza cu 20 km/h in zona metropolitana (link) si de asemenea se va introduce circulatia masinilor alternativ, in functie de numarul de inmatriculare (link).

Desi nu este totul aprobat este foarte posibil ca incepand cu luna aprilie sa se circule in functie de numarul de inmatriculare (o zi numerele pare, o zi cele impare) sau se va interzice circulatia masinilor in care este doar conducatorul auto fara pasageri. Se va incuraja astfel folosirea transportului in comun si poate cu banii obtinuti se vor cumpara masini noi care sa aiba si aer conditionat. Masinile care circula in regim taximetrie vor fi scutite de aceste reguli.

Ramane de vazut ce se va intampla si care vor fi amenzile daca vei fi prins circuland in ziua nepotrivita.
Ce parere aveti despre aceasta lege? Se va reusi reducerea poluarii si fluidizarea traficului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *