Un accident stupid

Am fost martor aproape live la accidentul de azi. Cel cu vw mergea inainte (asa cum ii da voie si indicatorul din capatul refugiului), iar cel cu opelul voia sa faca stanga (sau sa intoarca) si s-au intalnit. Vw cateva daune pe partea dreapta, opelul a ramas imobilizat.

Primul lucru pe care l-au facut cand s-au dat jos? S-au apucat sa se certe care are dreptate. Cel cu opelul sustinea ca vw-ul nu a respectat marcajul din capatul refugiului (el credea ca avea ocolire prin dreapta) asa ca s-au dus sa vada. I-a picat un pic fata cand a vazut ca n-are dreptate, dar inca se certau. Il anunt pe cel cu opelul ca in cazul in care chiar era marcajul de obligare dreapta in capatul refugiului, tot el era un pic vinovat ca nu s-a asigurat. Sunt multe cazuri de genul asta.

Ca sa fie totul perfect la vreo doua minute a aparut si un cunoscator. Ca si in cazul meu, desi nu vazuse ce s-a intamplat a simtit nevoia sa se bage in seama si sa dea sfaturi. Omul care se baga in seama in mod gratuit e fix persoana pe care nu vrei sa o vezi in acele momente. Nu va face decat sa te enerveze mai tare si exact asta nu ai nevoie atunci.

Ca sfat de la un om patit: faceti multe poze din toate unghiurile, pastrati-va calmul, mutati masinile daca se poate (masinile sunt inca acolo dupa 20 minute) si daca nu sunteti siguri cine e vinovatul mergeti cu toate dovezile la politie sa decida ei. Ideala ar fi oricand camera auto de bord.

Tagged on: , , , , ,

One thought on “Un accident stupid

  1. Pingback: Cel mai ignorat semn de circulatie din Iasi | Ciprian & M's blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *