Sa incurajam productia autohtona

Abia am revenit dintr`o binemeritata vacanta pe care mi-am petrecut-o vizitand un colt de tara unde nu am fost niciodata si nici nu voi ajunge prea curand. Astea sunt povesti pentru mai incolo.

Sa revin la subiect. Nu mai stiu exact pe unde eram (cred ca in drum spre Caransebes si apropo, Fernando nu era acasa) si tot vedeam pe la porti tot felul de fructe din gospodariile oamenilor. Intr-un final oprim si noi la vreo 2-300 metri de poarta omului si o luam inapoi pe jos. Actiunea se petrecea in jurul orei 10.

Avea omu` mere, pere si niste piersici mari de parca le umpluse cu apa ca pe pui sa traga la cantar. Noi eram acolo pentru pere asa ca nu ne-au interesat alte aspecte.

Buna ziua, buna ziua, cat is perele?
Taran: Pai cat sa fie, opt lei!
Noi: Toata caldurusa (erau niste caldarusi de alea mici)? Deja eram marcati..
Taran: Vină Leana incoaca ca la oameni li se pare mult.
Leana: 7 lei sa fac si eu safteaua pe azi, ca sunteti primii clienti. In gandul nostru: la pretul asta cred ca o sa fim si ultimii pe azi.

Noi acum asteptam sa mai cheme pe cineva din spate sa vedem poate mai negociam pretul. Din pacate n-a mai venit nimeni, asa ca am cumparat un kilogram de pere cu 7 lei. Nu erau mari sau ceva iesit din comun, erau niste pere normale, dar destul de bunute la gust.

Revin daca n-ati inteles: voia 8 lei!!! pentru un kilogram de pere vandute fix din fata portii fara niciun efort suplimentar. 8 LEI!!! Tinand cont ca nu avea niciun pret afisat la niciun produs nu putem presupune decat ca acesta se facea dupa fata si daca am fi revenit in vreo ora era foarte posibil sa fi gasit altul.

Numai mie mi se pare c-am fost jecmaniti? 8 lei in supermarket sunt cele mai scumpe pere, aduse eventual din tari bananiere si cu adaosuri. Cum poti cere 8 lei pentru un produs vandut din fata portii (fara bon bineinteles daca e s-o luam si pe partea cealalta)? Buna e vorba aia, nu e prost ala care cere, e prost ala care da..

Intr-o alta nota, am cumparat de doua ori din baile herculane de la o babuta cu fructe doua pungi cu mere de alea mici si dulci pe care le vanam de obicei cand eram copii si le mancam acre ca nu apucau sa se coaca suficient de repede. Am dat 2 lei pe punga. Atat.

3 thoughts on “Sa incurajam productia autohtona

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *