In vizita la aeroportul Iasi

Ultima oara cand am fost la aeroportul Iasi a fost in 2013 cand am zburat spre Torino. Am bifat atunci doua premiere – primul meu zbor cu avionul si, daca nu ma insala memoria, am fost chiar cu prima cursa spre acea destinatie.

De atunci au trecut trei ani, ani in care s-au intamplat foarte multe lucruri bune la aeroportul din Iasi. Anul trecut a fost inaugurat terminalul 3 care deserveste cursele de extern – o investitie notabila pentru dezvoltarea orasului, dar si a intregii regiuni de Nord-Est.

Andreea a organizat luni “Blogging to Iasi Airport”, o vizita a bloggerilor ieseni din Kooperativa 2.0 Iasi la aeroportul din Iasi. Am fost intampinati de Marius Bodea, directorul Aeroportului Iasi, care a fost foarte rabdator si ne-a povestit despre toate investiile facute pana acum si, bineinteles, despre planurile de viitor. Tinand cont de cum merg lucrurile in Romania, a fost placut sa auzim ca un proiect ce avea ca termen de finalizare doi ani a fost realizat intr-un singur an si fara a intrerupe traficul aerian.

In 2012 erau doar doua curse care plecau din Iasi (Bucuresti si Viena) si prin multa munca si ambitie s-a ajuns in momentul de fata la 16 destinatii. Intre noi fie vorba, nou inaugurata Iasi – Barcelona imi face tare cu ochiul. Asta arata ca lucrurile merg in directia corecta si daca nu ma credeti pe mine putem vedea un pic datele si cifrele: 2015 a fost primul an cand aeroportul din Iasi a iesit pe plus, dupa peste 20 de ani; in 2015 au fost 381.000 de pasageri, cu peste 100.000 mai mult decat in anul anterior, iar pentru 2016 se prognozeaza cel putin dublarea cifrei din 2015.

Ca si castig as adauga si cele doua destinatii interne noi, Timisoara si Cluj – rute care vor lega Iasiul de vestul tarii si de centru si care vor fi cu siguranta o alternativa demna de luat in calcul in detrimentul trenului sau a masinii personale, cel putin din privinta timpului pierdut.

Aveti mai jos un filmulet cu munca depusa pentru modernizarea aeroportului Iasi, iar de pe site-ul oficial sau de pe pagina de facebook Iasi Airport puteti afla oricand ultimele noutati.

Am plecat de la aeroportul din Iasi cu promisiunea ca vom reveni cat de curand pentru o alta vizita intr-o perioada de varf din vara, poate chiar in ziua in care vor fi “doar” 38 curse.

Pozele au fost realizate ca de obicei de Paul Padurariu, singurul fotograf autorizat al blogosferei iesene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *