Romanul s-a nascut afacerist

Romanul s-a nascut afacerist, ca de se nastea muncitor ajungeam departe.

Ca sa nu mai patesc ca anul trecut cand am avut 30 grade in casa am zis ca trebuie neaparat sa-mi achizitionez un aer conditionat. Din experienta stiam ca nu este o perioada grozava pentru asemenea achizitie (risti sa dai mai mult decat face), asa ca am scanat cam vreo luna magazinele on-line in cautare de cele mai bune preturi.

pauza publicitara

Vezi aici criteriile dupa care alegi aparatul de aer conditionat.

/pauza

Intr-un final am gasit la Altex un aer conditionat de la Beko de 12.000 BTU la 1299.9 lei, un pret foarte bun pentru aceasta perioada. Tinand cont ca ofertele anterioare erau de minim 1399 pentru niste chinezarii de care n-am auzit niciodata eu zic ca e ok. Afacerist si eu, n-am luat initial instalarea de la ei c-am zis ca o sa vorbesc direct cu firmele care sunt autorizate sa faca montaj si poate mai scot ceva. Pretul pentru montaj era la Altex de 279 lei.

Aflu de la call center Arctic numele firmelor de pe Iasi si ma pun pe sunat. Sun la prima firma, spun povestea si-mi baga pret: 300 lei, montaj dupa 5 zile. Pai stai asa, ii zic, daca-l iau de la Altex este 280. Cu greu lasa pretul si el tot la 280 lei.

Ziceai ca s-a intalnit hotul cu prostul. Pai mai nene, banii de la mine ii vezi pe loc si nu in toamna cum o fi contractul cu Altex. Tu-mi ceri pret si mai mare decat as fi putut eu lua pe direct? Am inchis, m-am amuzat, si-am cumparat talonul de la Altex. Intre timp am montat si aerul cu o alta firma (Tom Instal Design), care culmea nu apare in lista de instalatori de aer conditionat din Iasi autorizati de Arctic. Sper sa nu fie probleme la garantie..

De acum poate sa vina caldura.

PS: cumpara cineva un ventilator?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *