Jurnal de bebe S01E08 – Cum am schimbat-o pe mami

Era o zi tare ploioasă când am apărut eu în viața lui mami și a lui tati. Am venit sonor, căci am simțit că e bine să fiu auzit și remarcat prin asta. I-am speriat puțin la început, până când ei mi-au descifrat setarea de sunet și am devenit mai prietenos în voce. Însă, mami crede că sunetul acela de început a fost ca un cutremur auditiv ce i-a declanșat semnalul schimbării. Practic, aproape tot ce era ea a fost remodelat și acum se bucură de minunatele avantaje de a avea un bebelus:


bebe cu mami

1. Iubește mai mult, căci i-am înghesuit în suflet o iubire care ne ține de cald amândurora de nici șosetuțe nu ne mai trebuie iarna. Sper că ai înțeles mami acum de ce le tot dau jos sau le divorțez prin sertarul tau.

2. Are mai multă răbdare. Eu nu am, dar sunt mic și atunci, volens nolens, mami a priceput că eu sunt cel care o testează la materia asta și a început să învețe. Mai dă greș la câte o lecție, dar după ce ia notă mică se întristează și redevine un elev obedient.

3. Râde mai mult. Până să vin eu în viață ei, mami se gândea mai mult la ieri sau la mâine și mai uita să radă sau să se bucure, dar eu i-am arătat că bucuria vine din azi, din a fi mereu prezent în ce face. Acum râdem împreună la frunze, porumbei sau nasul tiii-tiit.

4. A învățat să accepte dezordinea. Mami avea înainte anumite tabieturi și o ordine a lucrurilor, însă o dată cu mine s-a instalat un soi de haos. E drept, un haos adorabil, dar tot dezordine se cheamă. La început s-a luptat cu asta, dar și-a dat seama că pe mine acest amestec de jucării și hăinuțe pretutindeni mă face fericit și prin urmare mă lasă deseori să redecorez. Acum sertarele noastre sunt pline de surprize și casa e mai colorată.

5. Mănâncă mai sănătos și mai gustos. Așa e, datorită mie, mami i-a dat o nouă șansă păstârnacului și a descoperit că e mai bun decât își amintea. Nu prea a avut de ales la început pentru că eu îl preferăm în orice combinație și-l păpam ca și când nimic pe lumea asta nu avea cum să-l egaleze.Între timp am trecut la un alt nivel în alimentație, dar mami a fost definitiv coruptă și asta e tot ce contează.

E drept că toate astea au venit la pachet cu somn mai puțin (uneori mami visează să devină un animaluț koala), griji mai multe, responsabilitate cât casa, dureri de spate, oameni dragi văzuți o dată într-un anotimp sau mai rar, dar privirea (mai) sus mami! Nu-i așa că merită? Până la urmă nimic și nimeni nu-i perfect, poate doar eu pentru mami și tati!

Daca doriti sa cititi si alte episoade, le puteti vedea aici: BEBE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *