Nu meritam autobuze cu aer conditionat

Am folosit saptamana trecuta transportul in comun, mai exact autobuzele Isuzu cele noi. Frumos, elegant, curatel, cu aer conditionat, afisaj si anunt al statiei care urmeaza. Parca e altceva fata de autobuzele vechi, cu aerisire in pardoseala, scaune ponosite si miros de imbacsit.

La vreo doua statii dupa ce-am urcat aud: “Inchideti dom’le geamurile ca e curent de-mi sar dintii”. Personajul era bineinteles un pensionar care se pare ca n-a apreciat aerul conditionat din mijlocul de transport. I-au sarit in cap calatorii in secunda doi si cand a vazut ca n-are cu cine s-a lasat pagubas.

In sprijinul acestor pensionari, vin cu o idee pentru compania de transport public si catre primarie.
Asa cum s-au pus autobuze doar pentru elevi/studenti, sa fie si un autobuz care sa circule din ora in ora ( ca nu duc lipsa de timp) special pentru pensionari. Tinand cont ca se plimba de la primele ore cand trebuie sa ajunga lumea la lucru sau copii si studentii la scoala, un autobuz special pentru ei ar fi o idee buna.

Si mergand mai departe cu ideea, sa fie autobuze din alea vechi, eventual din tineretele lor, fara aer conditionat, sa se mureze bine in zilele de vara, nu cumva sa-si piarda mirosul. Ar putea chiar sa se numeasca “Autobuzul Pensionar”, de ce nu?

Ce parere aveti de idee? E fezabila?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *