Locurile de joaca din Iasi, un adevarat pericol

A inceput marea renovare a locurilor de joaca pentru copii. Pentru inceput au fost alese 93 de locuri de joaca, impartite in doua locuri. Din pacate, locurile de joaca din jurul blocului meu nu au fost alese si momentan nu am vazut sa fie vreo intentie in aceasta directie. Cel de mai jos a fost facut in 2011 (vedeti pancarta afisata cu mandrie de fostul primar Nichita) si de atunci nu s-a mai renovat nimic.

Aveti mai jos cateva poze:

Sunt unele jocuri care prezinta un pericol real pentru copii. Daca ar fi sa facem o paralela, intr-o casa in care nu bagi bani la un moment dat o sa incepe sa pice. Intai se duce zugraveala, apoi usile incep sa scartie, balamalele se desprind si apoi iti pica usa in cap.

Fix la fel se intampla cu toate lucrurile care nu sunt ingrijite la timp. Fusese un reportaj la un moment dat pe ProTV despre asta si sustineau ca ar trebui ca cel putin saptamanal un angajat al ISCIR sa verifice locurile de joaca si unde se gasesc nereguli sa se rezolve de urgenta. ISCIR-ul declara ca n-au oameni suficienti, deci clar nu e vina lor.
Aruncatul pisicii peste gard dintr-o parte in alta nu rezolva nimic. Sunt necesare solutii reale, rapide si nu trebuie asteptat pana sunt bani la primarie. Asa ar fi normal. Pana una alta, pana nu se intampla o nenorocire n-o sa se schimbe nimic.

Probabil ce e prezentat de mine mai sus nu este un caz singular in Iasi, pentru ca am vazut alte zeci de poze asemanatoare pe facebook.
Daca aveti si voi poze mi le puteti trimite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *