Greu si cu EON-ul

Se pare c-am ajuns sa scriu pe blog doar ca sa ma plang, astfel incat azi avem un episod interesant cu cei de la EON energie.

Sa incepem cu inceputul: In noiembrie 2018 am primit ultima factura de la EON energie. Vazand ca nu n-am mai primit nicio factura pana pe martie, m-am sesizat sa vad de ce s-a intamplat acest lucru. Se pare ca in ianuarie am introdus gresit indexul in aplicatia lor, in loc de 11865 am pus 111865, si astfel am blocat facturarea. Pont bun, daca vreti sa scapati de plata vreo 2-3 luni.

Am vorbit cu un consultant pe chatul lor si mi-a sugerat sa le transmit indexul actual, si sa-mi faca o factura pentru tot. Cand ajung acasa, cobor la contor si indexul era 6264 kwh. Stiind ca ultima oara aveam peste 11.000, am ramas un pic surprins, si-n prima faza am zis ca-i defect contorul. Am verificat apoi seria de pe contorul actual cu cea de pe ultima factura si-am observat c-a fost schimbat contorul (aveam sa aflu mai tarziu, aceste contoare se schimba dupa 8 ani in mod automat).
contor energie

In urma conversatiei telefonice avute cu un reprezentant al EON, am aflat ca pe 22 ian ar fi fost schimbat contorul, si lor inca nu le apare in sistem aceasta modificare. Am solicitat bonul de miscare pentru contor si mi-au zis ca mi-l vor trimite pe mail, in perioada urmatoare, si-si cer scuze ca nu mi l-a lasat cel care a schimbat contorul.

Surpriza a venit cand am ajuns acasa in aceeasi zi in care am facut reclamatia si-am gasit in posta bonul de miscare, datat in 5 martie 2019, ce nu avea bineinteles semnatura mea pe el. Se vedea ca este pus recent in posta pentru ca verific constant cutia postala, si in plus era pus peste un pliant de kaufland care in ziua anterioara nu era pus. Cam stranie coincidenta ca fix in ziua in care am facut reclamatia la ei, sa apara bonul de miscare in posta.

Aici intervine problema: contorul a fost schimbat fara ca eu, sau o persoana imputernicita de mine sa fie de fata. Conform Regulamentului de furnizare a energiei electrica la clienti finali, articolul 99, schimbarea se face in prezenta proprietarului sau imputernicitului, sau in cazul in care nu ma prezentam la programare, montarea se faca in lipsa mea, cu pozarea indexului contorului vechi si al celui nou.
Am vorbit din nou pe chat cu un reprezentant al lor si-am inceput sa-l trag de limba. La un moment dat imi spune ca legal, eu nu trebuia sa fiu prezent la schimbare contor. Urmeaza intrebarea legitima, un articol din lege?? Dupa aceasta intrebare urmeaza o liniste tâmpă, si mi se tot afisa in chat ca-mi va fi preluata imediat cererea. Dupa vreo 20 minute, revine consultantul si-mi da legea de mai sus (de acolo am aflat si eu). Disec paragraf cu paragraf ce zice articolul respectiv si vazand ca n-o scoate la capat si s-a bagat singur in cacat imi spune daca nu doresc sa fac o reclamatie. Sigur, cum sa nu, facem reclamatie.

Au urmat apoi reclamatii la ANRE si ANPC.
Is curios ce iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *