Despre

Despre acest blog:

Numele: Multi dintre cei pe care ii cunosc prin intermediul blogului se intreaba de unde vine numele. Numele acestui blog nu l-am ales eu (nici n-as fi stiut probabil ce nume sa-i pun acum 4-5 ani), ci am preluat domeniul cu acest nume de la Marius, urmand sa scriu si eu ocazional. Dupa posturile jenante de la inceputuri (se pot vedea, dar nu este recomandat) am inceput acum vreun si-un pic sa iau lucrurile mai in serios pentru ca pana la urma, de ce sa nu recunosc, blogul asta mai produce si bani.

Acest blog imi ofera un loc al meu unde sa pot scrie tot ce vreau in limitele decentei. Cand e de laudat laud, cand e de injurat incerc sa cosmetizez lucrurile, dar pastrand mesajul final. Conteaza mult cum o zici pana la urma. Sper totusi ca cei 4-5 ani petrecuti pe aici au reusit sa schimbe cate ceva. Pe mine sigur m-a schimbat. E posibil, dar nu sunt hotarat inca, ca pana la expirarea numelui domeniului sa trec sub un alt nume. Pana in 15 ianuarie am timp sa ma gandesc si sa ma razgandesc de trei ori.

Sa va zic sincer fugeam in generala de limba romana (mai putin partea cu gramatica care imi placea). Probabil si din acest motiv am mers pe partea de mate-info (vedeti mai jos mai multe). Ideea la care vreau sa ajung este ca imi venea extrem de greu sa compun diverse texte si compuneri si numai mama si sor`mea stiu saracele cate compuneri au facut pentru mine. Din acest motiv posturile de pe acest blog nu au acel ceva specific profilului uman. Nu-i problema asta, ma mai educ, vointa sa fie. Stiti cum e vorba aia, stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prin curaj.

Cateva statistici despre blog in acest moment (august 2012): 1600 articole, cam 6600 comentarii, iar vizitatori cam 8000-10000 lunar, cu unele cresteri de trafic in functie de articole si cautari. Am facut recent o periere a blogului si au mai disparut din articolele nerelevante si comentariile pe care din neatentie le-am sarit (mai ales comentariile cu oale si cazane).

Despre mine:

M-am nascut in anul 1984 in Piatra Neamt, oras in care revin cu placere de fiecare data in vizita. Mi-am petrecut copilaria in acelasi oras, si-am luat apoi la rand institutiile de invatamant: Scoala Generala nr. 3 (I-VIII) si apoi Colegiul National Petru Rares pentru clasele 9-12. Din clasa a-V-a pana intr-a doispea am fost profil mate – info. Daca in vremea mea ar fi fost calculatoarele mai evoluate as fi fost probabil acum in alta parte. Imi amintesc doar ca prin clasa a3a mergeam cu doua ore inainte la scoala sa ma pot juca pe HC95 si abia prin clasa a-10a am avut primul meu calculator acasa. Puteti citi aici toata istoria lor.

Cu toate ca tehnologia a aparut mai greu, in momentul in care am avut ceva pe mana din sfera calculatoarelor nu m-am lasat pana nu am desfacut si ultimul surub, pentru ca doar asa inveti. Dupa dezasamblare mai ramanea cate ceva pe langa, dar daca nu cadea nimic inseamna ca nu era chiar nevoie, nu? Chiar n-ar fi fost frumos sa ajung in anul 3 de facultate profil matematica-informatica si sa caut cd-romul pe la spatele unitatii. Cu ocazia asta ati aflat si facultatea pe care am terminat-o in 2007, si anume Facultatea de Matematica, profil matematica-informatica din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza. Din pacate, desi cu profesori buni, aceasta facultate nu prea mai are cautare. Cel mai bine ar fi fost sa las toata matematica sa treaca pe langa mine (oricum profesor nu ma vedeam) si sa ma preocup serios pe partea de informatica.

Statul in camin in cei patru ani de studii au fost cu siguranta cei mai frumosi ani. Am prins 1 an de camin nerenovat C2, si trei ani in caminul nerenovat C3. Am cunoscut foarte multi oameni in acest timp, au fost foarte multe nopti nedormite petrecute pe balcon in fata peturilor de bere cu o cantare la chitara, nopti nedormite pentru studiu si executarea de copiute care mai de care mai sofisticate. Cred ca am fost cel putin doi ani la rand una dintre cele mai populate camere din toate caminele din targusor. Am scris deja cateva amintiri din acea perioada si probabil vor mai urma si alte articole ca material este suficient.

Am reusit sa ma angajez la doar o luna de la terminarea facultatii. Pe vremea aceea interviurile curgeau garla si am ales pana am cules. Desi nu pronosticam c-o sa stau mai mult de un an, viata are un stil aparte de a face misto de tine, astfel incat anul asta in august am facut cinci ani de cand lucrez in vanzari. Am prins perioada de aur a acestora, cand ratele se dadeau doar daca zambeai frumos. Tot in acea perioada mi-am cumparat si mult dorita masina, masina la care visam de cand am luat permisul la 21 ani.

Desi n-as fi crezut, in 2018 am facut 15 ani de cand sunt in Iasi, ceea ce inseamna ca aproape o jumatate din viata mi-am petrecut-o pe aceste meleaguri. Va veni inevitabil clipa cand voi avea de ales intre a continua sa lucrez in Iasi si sa platesc chirie, sau sa ma intorc acasa sa vad cum o sa ma descurc acolo. Cand se va intampla asta n-as sti sa va zic. Momentan traiesc clipa, si astept sa castig la loto (cred ca ar trebui totusi sa si joc, nu?).

Cam asta este deocamdata, voi mai updata cand voi crede de cuviinta. E bun ca dupa mai bine de patru ani de blog am reusit sa creez aceasta pagina. Mai bine mai tarziu decat niciodata.

One thought on “Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *